Зима

Зимата дојде, насекаде е мраз

се е снежно околу нас.

Надвор снегот вее,

а во мојот дом каминот топло грее.

 

Дедо Мраз подароци ни донесе,

среќа и  радост со него си понесе.

Многу ја сакам оваа зима

распустот го чекам

и скијање ќе има.

 

                                                                           Димитар Пападимитров VIIб одд.

Активности: