Зима

Зима дојде полудена,

а многу е и студена.

Развеан насекаде снег

но, иако е студен

тој е и мек.

 

А, јас заспан во длабок сон

одеднаш ѕрр-ѕрр еден ѕвон.

Јас веднаш истрчав надвор,

но, сепак тоа било само сон.

 

                                                              Давид Стојковски VII б одд.

Активности: