„Св. Трифун“ како поим за младост и доследност кон христијанските традиции

Традиционално, на 14 Февруари, веќе втора година, го извршивме закројувањето на цветните насади во училишниот двор. Некои овој ден го сметаат за последен од зимските и прв од пролетните празници.

Во рамки на реализација на ЕКО проект, денот го одбележаа ученици од предметна и одделенска настава (членови на ЕКО одбор), заедно со нивните наставници.

Закројувањето, свечено го започна директорот на училиштето. Во очекување сме на една нова, убава пролет и прекрасни насади, што уште повеќе ќе го разубават нашиот двор.

Активности: