Прочитав јас прочита и ти

Успешно реализирана акцијата за донација на книги во рамките на акцијата: „Подари книга“ под мотото „Прочитав јас прочита и ти“.

Фондот во библиотеката се зголеми за: ­­­­130 наслови од литература за деца, слободна литература и енциклопедии. За активно учество во акцијата Благодарници од училиштето се доделија на следните ученици и наставници:

Мила Конески 1-а

Давид Димитриевски 1-а

Кристина Ивановска 5-а

Михаел Костиќ 5-а

Левет Хоџиќ 6-а

Ева Јанкова 6-а

Мила Костадиновска 7-а

Каја Хоџиќ 8-б

Леа Стојмановска 8-а

Дарко Ангелов (наставник по математика)

Тереза Блажевска (наставник по германски јазик)

Елена Тасевска (наставник по македонски јазик)


 

Активности: