Висок внес на сол и шеќер - здравствен ризик за деца и адолесценти

Денес во нашето училиште, во организација на Здружението на лекари на учениците од петто до деветто одделение, им се одржа предавање на темата „Висок внес на сол и шеќер - здравствен ризик за деца и адолесценти“. Учениците добија низа препораки за здравата исхрана кои ќе им помогнат да го подобрат нивното целокупно здравје.


 

Активности: