МЕСЕЦ НА КНИГАТА

Книгата „Тото мачката - нинџа и суперѕвездената катастрофа“ од Дермот О’Лири е денешниот предлог за читање кој ни го даде ученикот Михаил Цветкоски од 9а одд. Ментор:Татјана Силјаноска-Гочкова

„Тото и нејзиниот брат Сивко добиваат покана да учествуваат на фестивалот Мачконбери. Дали криминалецот ќе успее во планот да загосподари со целиот животински свет? Дали Тото и дружината ќе успеат да го спречат овој план? Оставам на вас да дознаете дали Тото успеала да го спаси целиот животински свет.” - Михаил Цветкоски


 

Активности: