Противпожарен квиз

На 14.11.2023 година се одржа регионален противпожарен квиз во две категории, кадети и јуниори наменети за учениците од осмо и деветто одделение. Под менторство на наставникот по географија Тоше Столески учество земаа учениците: Леа Стојмановска, Михаил Цветкоски и Марија Илиевска од 9а одделение и Јана Поповска, Елена Таневска и Анѓелина Таневска од 8а одделение.
Учениците од 9а одделение го освоија првото место во конкуренција од пет училишта во регионот Скопје 2 и се пласираа на државен противпожарен квиз.
Учениците од 8а одделение го освоија третото место во конкуренција од пет училишта во регионот Скопје.


 

Активности: