Регионален натпревар по германски јазик

На 24 февруари 2024 година во ООУ „Кочо Рацин“ се одржа регионален натпревар по германски јазик под менторство на наставничката Тереза Блажевска. Учество земаа ученици од IXa и IXб одделение и ги постигнаа следниве резултати:
Леа Георгиеv IXб одделение - I место
Михаил Цветкоски IXa одделение - III место
Ева Ѓошевска IXб одделение - III место
Стефан Петров IXб одделение - пофалница за учество
Сите ученици се пласираа на државниот натпревар кој ќе се одржи во месец март.
Им посакуваме среќа и успех!

 
Активности: