Светски ден на лицата со Даунов синдром

По повод Светскиот ден на лицата со Даунов синдром 21 март, денеска се носат шарени чорапи за да се покаже солидарност со лицата со Даунов синдром и истовремено да се подигне свеста на јавноста за односот кон луѓето со Даунов синдром. Учениците од продолжен престој од второ одделение во знак на поддршка направија алки со чорапчиња кои исто така ги поделија и на другите ученици во училиште.


 

Активности: