Државен натпревар по германски јазик

На 16.03.2024 се одржа државен натпревар по германски јазик во средното училиште „Георги Димитров“.
Учество земаа учениците пласирани од регионалниот натпревар под менторство на наставничката Тереза Блажевска:
Учениците ги постигнаа следниве резултати:
- Леа Георгиев - освоена 3 награда
- Михаил Цветкоски - пофалница
- Ева Ѓошевска - пофалница
Честитки за учениците и наставничката.


 

Активности: