Да менуваме книги место рози


МЕЃУНАРОДЕН ДЕН НА КНИГАТА

Да менуваме книги место рози

23 Април  се одбележува Светскиот ден на книгата.

На овој ден, започнувајќи од 1995 година, овој празник се слави низ целиот свет и е тесно поврзан со големите книжевни великани Мигел де Сервантес и Вилијам Шекспир.

На 23 април се одбележува и „Денот  на розите“

Оттаму и идејата да се менуват книги наместо рози!

За таа цел нашето училиште ќе спроведе акција:

,,Прочитав јас прочитај и ти” учениците и наставниците ќе можат да подарат: сликовници, книги и лектирни изданија во училишната библиотека.

Забелешка: книгите да бидат во технички солидна состојба истите ќе може да ги оставите во библиотека или кај дежурните ученици, заклучно до 28.04.2023г.

Одговорен наставник: Елена Тасевска.

 


Слободни изборни предмети 2023-2024

Листа на слободни изборни предмети за учебната 2023-2024 година за учениците од IV,V и VI одделение

Погледнете ја листата на следниот 


Соопштение

Пријава за упис на првачиња:

 

Известување за стоматолошки преглед за идните првачиња

ПОТВРДИТЕ за упис на првачиња од СТОМАТОЛОГ може да ги подигнете и од амбулантата во Автокоманда. Работат со закажување на стоматолошки преглед на детето на следниов телефонски број 02/3172-926. Задолжително со себе да си понесете здравствени легитимации.


Конкурс

Конкурс за запишување ученици во јавните средни училишта за учебната 2023/2024 година во Република Северна Македонија


ПОКАНА

Почитувани родители,

Новогодишната магија во нашето училиште продолжува.

По тој повод ве покануваме на 28.12.2022 год. (среда) во 16 часот во училишниот хол на новогодишна забава, подготвена од нашите вредни ученици и наставници.

Ве очекуваме!


Конкурс за доделување стипендии

Конкурс за доделување стипендии на талентирани ученици и ученици спортисти од Општина Гази Баба за учебната 2022/2023 година.


Конкурс по повод Светскиот ден на штедењето

Објавен е традиционалниот Конкурс за ученици од основното и средното образование по повод Светскиот ден на штедењето ‒ 31 октомври.

Листа на слободни изборни предмети

Листа на слободни изборни предмети за учебната 2022-2023 година
за учениците од IV и V одделение
 
1.Прва категорија – изборни предмети за проширување/продлабочување на знаењата од задолжителните предмети
 • Ликовно образование
 • Техничко образование и информатика
 • Математика
2. Втора категорија- изборни предмети за поддршка на интересите на учениците кои не се дел од наставните предмети
 • Фотографија
 • Театарски работилници
 • Моделарство
3.Трета категорија – изборни предмети за поддршка на личниот и социјалниот развој на учениците
 • Разрешување на конфликти
 • Мултикултурни работилници
 • Финансиска писменост
4. Четврта категорија - изборни предмети од спортско-рекреативен карактер
 • Кошарка
 • Фудбал
 • Ракомет
 

Страници